flash

Login Forum

Status

Tarikh Kemaskini : 19/05/2014

 

 
INFO VETERINAR
   

BaruSalah satu fungsi paling penting imunisasi adalah untuk melindungi kucing daripada jangkitan virus, bakteria atau mana-mana mikrob dan parasit yang mengakibatkan penyakit berbahaya.Suntikan vaksin dilakukan bagi menyediakan sistem ketahanan badan daripada pencerobohan organisma tertentu hingga menyebabkan penyakit.

  
 
 

BaruSatu ketika dulu harga sarang burung walet begitu tinggi di pasaran terutama yang bergred tinggi dan mencetuskan fenomena yang luar biasa.Minat orang ramai terhadap burung tersebut agak luar biasa dan ramai ingin menjadi pengusaha sarang burung.

  

 

 

BaruEM-1 merupakan teknologi dari Jepun yang dirintis & dimajukan oleh Prof Dr. Teruo Higa. Ianya dipatenkan oleh EMRO ( EM Research Organisation ). Terdiri daripada mikrob berfaedah / ProBioTic terutamanya Lactic Acid Bacteria, Yeasts ( Ragi ) & Phototrophic ( Photosynthetic ) Bacteria. 

 

Jadual kursus - kursus penternak / usahawan 2014 Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Selangor. Sumber : Seksyen Pembangunan Usahawan Ternakan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Selangor.

 
 
 
 

Pengumuman
 
 
Masa
 
Pelawat
Warga DVSSEL
Undian
 
Penilaian anda terhadap Laman web Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Selangor ?
  
pollcode.com free polls 

Jabatan Perkhidmatan Veterinar    

 

 >>Laman Web ini sesuai dipapar menggunakan  Firefox 4.0 ke atas dengan resolusi 1024 x 768<<